Tips Menggunakan Kondom untuk Kelancaran Hubungan Seks

Kali ini saya ingin berikan tips menggunakan kondom yang sebenar. Kondom jika digunakan dengan betul akan berfungsi sebagai alat untuk mencegah penyakit-penyakit seksual, tetapi jika digunakan dengan salah, akan menggalakkan pula penyakit-penyakit ini.

Tips menggunakan kondom
Gunakan kondom dengan betul untuk kelancaran hubungan seks

Tips menggunakan kondom

Berikut disenaraikan tips-tips pemakaian kondom yang betul

  • Tinggalkan sedikit ruang pada bahagian hujung kondom ketika memasang kondom pada zakar supaya ada ruang untuk sperma ketika terjadi ejakulasi. Jika tiada ruang yang ditinggalkan, kondom mungkin rosak akibat tekanan yang timbul ketika terjadi ejakulasi dari zakar.
  • Geseran antara zakar dan kemaluan wanita akan menyebabkan berlaku tekanan pada kondom. Oleh itu selalu pastikan kemaluan wanita yang ingin anda tusukkan zakar anda telah basah dengan air mazi untuk pelinciran. Elakkan dari menggunakan baby oil, vaseline atau minyak pelincir kemaluan wanita berasaskan minyak. Gunakan pelincir kemaluan wanita berasaskan air.
  • Pelincir kemaluan wanita berasaskan minyak (oil based lube) hanya sesuai untuk kondom jenis Plyurithane, manakala kondom jenis lateks (getah) hanya sesuai digunakan untuk minyak pelincir kemaluan wanita berasaskan air (water base lube).
  • Elakkan dari menggunakan kondom second hand, iaitu kondom yang telah digunakan. Jangan la kedekut sangat. Kondom murah jek.
  • Berhati-hati ketika mengeluarkan zakar dari kemaluan wanita. Selalunya masalah akan timbul bila zakar yang ditarik dari vagina akan menyebabkan sperma melimpah keluar dari kondom. Penyelesaiannya, pegang pada pangkal zakar dan tarik zakar dengan perlahan-lahan dari vagina.
  • Pastikan Saiz Kondom sesuai dengan saiz zakar anda. Jika zakar anda bersaiz kecil, jangan la beli kondom saiz besar. Tak sesuai!

Di harap tips menggunakan kondom yang dinyatakan di atas untuk pemakaian kondom dan penggunaan kondom pada zakar untuk hubungan seks dapat membantu anda untuk menikmati hubungan seks bersama pasangan anda dengan lebih seronok dan menghiburkan.

Jika anda masih tercari-cari teknik dan tips untuk membuatkan hubungan seks anda lebih nikmat dan puas, anda boleh dapatkan panduan Kamasutra Bergambar Bahasa Melayu.

Panduan ini mengandungi ilmu-ilmu seks terbaik yang dihimpunkan dari empat kitab asmara silam, sepenuhnya di dalam Bahasa Melayu. Ilmu-ilmu ini ‘dijamin’ akan membuatkan anda dan si dia mengalami nikmat hubungan seks yang belum pernah anda berdua alami sebelum ini.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN ILMU YANG AKAN MEMBUATKAN HUBUNGAN SEKS ANDA BERDUA LEBIH MENYERONOKKAN, LEBIH NIKMAT DAN LEBIH SEMPURNA.

KONGSI

WAJIB BACA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *