Tingkatkan Nikmat Seks Dengan 3 Teknik Mudah Yang Belum Pernah Anda Cuba

Apa sahaja aktiviti jika dilakukan berulang kali tanpa perubahan, pasti akan membosankan. Hubungan seks juga tidak terkecuali.

Hubungan seks dengan aktiviti atau teknik yang sama, lama-kelamaan sudah pasti akan menimbulkan rasa jemu, walaupun hubungan seks sesuatu yang penuh nikmat.

Oleh itu jangan hairan sekiranya pasangan anda mula menunjukkan rasa berat hati untuk bersama anda, tidak seperti masa mula berkahwin dahulu.

Bagaimana menyelesaikan masalah ini?

Tingkatkan Nikmat Seks Dengan Pembaharuan

Anda tidak perlu bersusah payah memikirkan kenapa pasangan anda mula dingin di ranjang. Jawapannya sudah pasti beliau mulai bosan dengan hubungan seks.

Mana tidaknya, asyik-asyik benda yang sama setiap kali berasmara.

Jadi sudah tiba masanya untuk anda beri sedikit pembaharuan dalam hubungan kelamin anda berdua. Tingkatkan nikmat seks anda berdua dengan beberapa langkah mudah yang boleh anda amalkan.

3 Tip Mudah Untuk Tingkatkan Nikmat Seks

Di sini saya berikan 3 langkah yang cukup mudah untuk membantu anda memberi pembaharuan dalam hubungan seks, seterusnya meningkatkan nikmat seks anda berdua.

1. Guna Teknik “Afterplay”

Saya pasti anda sudah biasa dengan teknik “Foreplay”. Malah sudah banyak tip dan artikel yang saya tulis berkaitan teknik “Foreplay”. Tetapi bagaimana pula dengan teknik “Afterplay”?

nikmat seks afterplay
Afterplay adalah teknik menggoda selepas bersetubuh
Afterplay adalah teknik menggoda, atau berasmara selepas sahaja anda berdua bersetubuh. Click To Tweet

Afterplay adalah teknik menggoda, atau berasmara selepas sahaja anda berdua bersetubuh. Anda pasti berfikir, kenapa nak menggoda pula selepas bersetubuh. Kan selalunya lepas bersetubuh masing-masing tidur, atau melakukan aktiviti sendirian?

Di sinilah teknik Afterplay memainkan peranan. Sebenarnya sebaik sahaja anda dan pasangan klimaks semasa bersetubuh, tubuh badan anda berdua berada dalam keadaan yang sangat sensitif.

Keadaan ini membuatkan tubuh anda berdua mudah menerima rangsangan, seperti semasa sebelum bersetubuh.

Oleh itu tak salah anda mencuba teknik Afterplay ini. Goda dan rangsang pasangan seperti semasa foreplay, tetapi lakukan selepas anda berdua klimaks. Inilah yang dinamakan sebagai teknik Afterplay.

2. Ceritakan Apa Yang Sedang Berlaku

Bagaimana skrip seks anda berdua? Adakah anda berdua hanya diam ketika aktiviti seks? Atau hanya mengerang dan mendesah tanpa sebarang komunikasi?

Nikmat seks narator
Jadi penulis skrip sendiri

Jika anda berdua berkomunikasi semasa seks, ini sangat bagus. Hubungan seks tanpa sebarang komunikasi adalah hubungan seks yang membosankan, dan rutin.

Tetapi kali ini saya nak beri satu teknik komunikasi semasa seks yang saya pasti anda berdua belum pernah cuba. Teknik yang saya maksudkan ialah ceritakan segalanya pada pasangan anda.

Sebagai contoh kepada isteri, jika suami sedang membelai payudara anda, katakan kepada beliau, “Tangan abang kat breast ayang, sedapnya..” Walaupun ayat ini nampak sangat biasa, tetapi secara tak sedar suami anda lebih ghairah dan bernafsu.

Begitu juga kepada suami. Gunakan teknik yang sama untuk isteri. Jika anda berdua mengamalkan teknik ini, sudah pasti anda berdua akan merasakan nikmat seks yang lebih mengasyikkan.

3. Cuba Posisi Seks Baru

Tip untuk meningkatkan nikmat seks ini sangat mudah, tetapi malangnya jarang sekali diamalkan oleh pasangan suami isteri.

Kebanyakan pasangan takut untuk mencuba posisi-posisi seks baru kerana sudah terbiasa dengan posisi seks rutin.

Sudah menjadi lumrah manusia takut dengan benda baru, tetapi dalam masa yang sama mereka inginkan pembaharuan. Unik kan?

Nikmat seks posisi seks baru
Posisi seks baru beri nikmat yang baru

Terdapat banyak kelebihan mencuba posisi seks baru yang telah saya tulis sebelum ini. Selain memberi kelainan dan pembaharuan dalam hubungan seks, posisi seks yang baru juga akan membuat anda berdua merasakan nikmat baru yang belum pernah anda rasai sebelum ini.

Ini bukan tahayul, tetapi boleh dibuktikan melalui logik akal. Posisi seks yang berlainan akan membuat zakar menujah dalam sudut yang berbeza. Ini membuat zakar berjaya menerobos kawasan zon erotik pada faraj yang belum pernah diterokai sebelum ini. Mudah kan?

Jadi jangan teragak-agak untuk mencuba posisi seks baru pada aktiviti di ranjang yang akan datang. Malam ni?

Jika anda tak tahu kat sumber nak dapatkan posisi seks yang baru, anda boleh dapatkan Panduan Kamasutra Bergambar yang telah saya terbitkan. Panduan ini mengandungi 102 Posisi Seks terbaik yang dihimpunkan dari 4 kitab asmara purba. Confirm berkesan.

Klik di sini untuk mempelajari posisi seks terbaik dan beri nikmat baru dalam hubungan suami isteri di ranjang.

KONGSI

WAJIB BACA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *