Perlu Baca
Utama > Petua Seks Melayu > Tingkatkan dan Pekatkan Air Mani

Tingkatkan dan Pekatkan Air Mani

Bagaimana nak pekatkan air mani?

Memang tidak dapat dinafikan, lebih banyak air mani yang dipancutkan dalam kemaluan wanita akan memberikan lebih kepuasan kepada wanita tersebut. Begitu juga jikalau air mani yang dipancutkan itu lebih pekat dan likat.

Pekatkan air mani

Dari segi perubatan pula, memiliki air mani dalam kuantiti yang banyak adalah tanda sistem reproduksi yang sihat. Di sini ada beberapa tips untuk meningkatkan jumlah dan pekatkan air mani anda.

 1. Berhenti Merokok
  Berita buruk kepada perokok-perokok aktif. Merokok mempengaruhi jumlah air mani. Kajian menunjukkan perokok memiliki jumlah air mani yang sedikit berbanding mereka yang tidak merokok.
 2. Jauhkan seluar ketat atau air panas
  Suhu pada testis akan mempengaruhi sistem reproduksi anda. Pastikan testis berada pada suhu yang sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar atau pakaian dalam yang ketat akan meningkatkan suhu pada bahagian testis dan ini adalah tidak disyorkan.
 3. Teknik Pemakanan yang Sihat
  Percaya atau tidak, apa yang anda makan akan mempengaruhi produksi air mani. Makan lah makanan yang berkhasiat dan yang berprotien tinggi.
 4. Kurangkan Hubungan Seks, Elakkan Melancap atau Masturbasi
  Air mani anda akan berkurangan setiap kali ejakulasi berlaku. Begitu juga kepadatan air mani anda akan berkurangan. Kurangkan hubungan seks dan elakkan sama sekali melancap atau masturbasi.
 5. Elakkan Alkohol
  Alkohol dapat mempengaruhi fungsi yang meningkatkan tahap estrogen. Jumlah estrogen yang tinggi pada tubuh akan mempengaruhi pengeluaran air mani. Hentikan pengambilan alkohol jika anda sayangkan air mani anda dan tidak mahu kehilangan air mani.
 6. Makanan-makanan yang dapat meningkatkan air mani
  Asid Amino L-Carnitine yang terdapat dalam daging merah dan susu telah terbukti dapat meningkatkan kelikatan dan kepadatan air mani. Begitu juga L-Arginine yang terdapat dalam kacang, telur dan daging. Amalkan memakan makanan-makanan yang dapat meningkatkan kelikatan air mani.

Ingat, air mani yang banyak dan likat yang dipancutkan dalam kemaluan pasangan anda pasti akan dapat memberikan lebih kenikmatan kepada pasangan anda.

Selain melikatkan dan memancutkan banyak air mani, anda juga boleh memberi lebih nikmat kepada pasangan anda dengan mempelajari teknik-teknik berasmara dari Panduan Kamasutra Bergambar. Panduan ini adalah gabungan daripada empat kitab Ilmu Asmara Silam yang dijamin akan membuat pasangan anda terkulai layu dengan skill asmara anda.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN PANDUAN KAMASUTRA BERGAMBAR DAN PUASKAN PASANGAN ANDA DI RANJANG

Klik di sini untuk mempelajari Ilmu Kamasutra Melayu

Tentang Yuhanis Zakaria

Penulis membangunkan laman web ini untuk memberikan informasi, tips, dan teknik berkaitan dengan seks secara sihat kepada masyarakat Malaysia khususnya.

Anda Juga Mungkin Berminat

seks hebat ketika stress

5 Cara Untuk Menjalani Seks Hebat, Walaupun Ketika Stress

Kita semua mengalami stress. Sama ada berpunca daripada masalah di tempat kerja, masalah kewangan mahupun …

Satu komen

 1. makanan apakah yang boleh cepat memekat kan air mani lelaki ..??

Leave a Reply

error: Harap maaf isi kandungan pada laman web ini dilindungi.