Perlu Baca
Utama > Petua Seks Melayu > Ini Ciri-Ciri Wanita Ketagih Seks

Ini Ciri-Ciri Wanita Ketagih Seks

Apakah ciri-ciri wanita ketagih seks?

ciri wanita ketagih seks
Sekadar gambar hiasan

Penyakit ketagihan seks adalah salah satu penyakit seksual yang menular pada masa sekarang. Malah boleh dikatakan penyakit ini semakin meningkat setiap tahun.

Sex maniac

Sebelum ini, penyakit ketagih seks hanya dikaitkan dengan kaum lelaki. Malah terdapat istilah khas yang diberikan kepada mereka ketagihan seks, iaitu “Sex maniac”.

Walaubagaimanapun, pada masa sekarang, bukan sahaja kaum lelaki yang mengalami masalah ketagihan seks. Penyakit ketagih seks ini telah mula menular di kalangan kaum wanita secara meluas.

Wanita ketagih seks

Seperti juga kaum lelaki, kaum wanita juga mempunyai keinginan terhadap seks. Seringkali kaum wanita bijak mengawal nafsu mereka, dan kurang berminat terhadap perkara atau aktiviti yang melibatkan seks sekiranya mereka tidak terangsang atau benar-benar bernafsu.

Ini berbeza dengan wanita yang mengalami penyakit ketagihan seks.

Bagi wanita-wanita ini, seks merupakan antara perkara utama di dalam kehidupan mereka, dan diletakkan sama seperti ketagihan-ketagihan yang lainnya, seperti ketagih merokok, arak atau dadah. Pendek kata jika tidak menjalani hubungan seks setiap hari, mereka akan merasa tertekan dan tidak senang duuk.

Ciri-ciri wanita ketagih seks

Agak sukar untuk mengenali wanita ketagih seks. Mereka pandai mengawal diri mereka untuk tidak mendedahkan ketagihan seks yang mereka alami.

Walaubagaimanapun, terdapat beberapa persamaan, atau ciri-ciri yang boleh digunakan untuk mengenali wanita yang mempunyai masalah ketagihan seks.

Segalanya tentang seks

Wanita yang mempunyai masalah ketagih seks sering memikirkan tentang seks, 24 jam sehari 7 hari seminggu. Kadangkala sukar untuk mereka memberi fokus terhadap perkara lain selain seks, terutamanya jika mereka belum dapat melampiaskan nafsu mereka dengan seks.

Wanita ketagih seks akan merancang dengan siapa mereka akan menjalani hubungan seks, di mana, dan bagaimana hubungan seks yang akan mereka lakukan. Ini bermain di dalam fikiran mereka setiap masa.

Anytime, anywhere – Seks di mana-mana sahaja

Wanita ketagih seks juga tidak ambil kisah bila dan di mana mereka melakukan aktiviti seks. Ini berbeza dengan wanita normal yang perlu perancangan, dan memilih lokasi seks dengan teliti walaupun dalam aktiviti seks spontan atau seks pantas.

Wanita yang ketagih seks pula berbeza, apabila mereka terangsang dan bernafsu, dalam tandas pun jadi, asalkan mereka dapat melampiaskan nafsu seks mereka.

Tidak perlu foreplay

Jika wanita normal perlukan foreplay dan pemanasan sebelum persetubuhan untuk membuat mereka benar-benar bersedia, wanita ketagih seks akan mengabaikan foreplay dan terus menuju kepada persetubuhan.

Ini tidak mengejutkan kerana wanita yang mengalami masalah ketagihan seks mudah terangsang, dan faraj mereka akan mudah basah dan bersedia untuk penetrasi zakar.

Sering menarik perhatian

Kebanyakkan wanita ketagih seks gemar mencuri perhatian kaum lelaki. Malah mereka sanggup melakukan apa sahaja untuk menarik perhatian kaum lelaki, terutama yang mereka minat dan ingin lakukan seks dengan lelaki tersebut.

Untuk ini, mereka akan berpakaian seksi dan menggoda. Bermain mata dan menampilkan perwatakan yang seksi dan manja apabila berinteraksi dengan lelaki tersebut.

One night stand

Wanita yang mempunyai penyakit ketagih seks sering menjadikan pasangan mereka sebagai tempat melampiaskan nafsu semata, dan tidak akan terikat dengan hubungan yang serius atau berpanjangan.

Malah wanita yang mempunyai masalah ketagihan seks yang kronik sering merealisasikan istilah “one night stand”.

One night stand adalah istilah yang digunakan untuk merujuk kepada hubungan seks yang tanpa sebarang ikatan, atau hubungan rapat antara pasangan dan hanya berlaku sekali sahaja. Selepas itu masing-masing melupakannya, seperti ianya tidak pernah berlaku

Seks sebagai ubat

Boleh dikatakan hampir semua wanita ketagih seks akan menjadikan hubungan seks sebagai ubat untuk mengubati penyakit mereka. Dan yang menariknya, selalunya ini berhasil.

Penyakit-penyakit seperti stress, tertekan, atau penyakit-penyakit yang berkait rapat dengan psikologi akan sembuh hanya selepas mereka menjalani hubungan seks.

Tidak semua wanita ketagih seks

Ciri-ciri yang saya berikan di atas, walaupun hampir tepat dan kena pada batang hidung wanita ketagih seks, jangan pula anda jadikan ciri-ciri di atas sebagai panduan utama untuk melabel seseorang wanita itu sebagai mengalami masalah ketagih seks.

Penyakit ketagihan seks adalah penyakit yang berkait rapat dengan psikologi manusia. Seperti juga penyakit-penyakit psikologi manusia yang lainnya, ciri-ciri penyakit tersebut dikongsi oleh ramai individu walaupun mereka tidak mengalami penyakit tersebut.

Klik di sini untuk mempelajari Ilmu Kamasutra Melayu

Tentang Yuhanis Zakaria

Penulis membangunkan laman web ini untuk memberikan informasi, tips, dan teknik berkaitan dengan seks secara sihat kepada masyarakat Malaysia khususnya.

Anda Juga Mungkin Berminat

seks hebat ketika stress

5 Cara Untuk Menjalani Seks Hebat, Walaupun Ketika Stress

Kita semua mengalami stress. Sama ada berpunca daripada masalah di tempat kerja, masalah kewangan mahupun …

12 komen

  1. saya seorng yg ketagih seks.saya agak sosial sejak terjebak dgn gejala sosial sejak tamat spm atas pengaruh kawan2.pernah melakukn seks dgn 2lelaki serentak.dan ia sering dilakukn.hingga saya terjebak dgn seks anal dan meyebab ketagihan.dan nk tanya setiap kali saya klimax saya rasa macam nk terkeluar jubur dan ia sangat puas bagi saya.adakah itu normal.

  2. Seks luar tabii, termasuk seks anal adalah tidak normal dan banyak keburukan dari kebaikan.

  3. teringinkan seks bertiga..apakah itu perkara aneh

  4. Woww. Nak try dgn i tk

  5. Info seks ini sgt bgus mnmba ilmu tentang seks.tqvm

  6. Pasangan saya seorang yang kuat seks.kadang-kadang ketagihan seks dia membuat saya risau setiap kali bersama.sebelum2 ni pon dia sering bertukar tukar pasangan dan sgt sosial.yang saya tahu perempuan yg sering bertukar pasangan akan menyebabkan ketagihan seks..adakan benar.bila saya lepak dirumahnya sekiranya dia mahukan seks dari saya dia tak kisah walaupun rakan nya ada disitu.beberapa kali saya terlanjur berbuat seks dgn nya depan kwan2 dia.dan dia berasa bangga klu rakan2 dia melihat aksi seks nya.utk mudah cerita pasangan saya ini memang da rosak lifestlye nya.

  7. @aiman Nasihat peribadi saya, ubah cara hidup dan cari pasangan lain.

  8. Hye boleh nk tanye buah dade ni x bole ganas sangat btol ke

  9. Jika ingin lebih menikmati sexs,hendaknya lah berdasarkan cinta dan status,kalau nak main sumbat jer baek pergi mssg full package… ni betul taw..

  10. sis,saya seorang gadis berusia 26 thn berasal dari singapura.tinggal serumah dgn teman lelaki saya hampir 2thn seperti suami isteri.bersama rakan perempuan saya.saya seorng yg kuat seks.dan ketagih berpakaian seksi dan sangat sosial.saya sering pakai seksi kemana mana.terutama bila saya clubbing.saya akan pakai baju yg tanpa memakai coli.bila lelaki pandang, saya akan ghairah dan balik rumah akan melakukan seks.teman lelaki saya sangat suka cara pakaian saya dan teman lelaki sering memuji. saya sering balik dlm keadaan mabuk dan keghairahan melampau pernah setiba ditempat parking dirumah, saya membuka baju hanya rambut saya yg menutup buah dada saya menaiki liff.banyak kali saya berbuat demikian.biasa saya balik jam 4 atau 5 pagi waktu itu tiada orang.hanya sekuriti nepal yg selalu melihat saya.dan mereka tak cakap ap 2 cuma melihat saja.

    sewaktu saya bercuti di phuket thailand selama 5 hari saya melapaskan geram tayang badan saya disana.saya tidak membawa apa2 pakaian pun.saya hanya memakai bra tali dan hotpans.saya hanya menutup badan saya dgn dgn tshirt boyfriend saya sewaktu di klia.setiba disana hanya bra tali itulah yg saya pakai dari siang hingga malam selama beberapa hari.saya sangat puas dan bila dipantai saya akan berjemur sambil berbogel.bila orang lalu lalang di situ melihat saya.saya sgt puas.cuma dipantai itu saya tak lihat pasangan melakukan seks,jikalau ada saya juga ingin melakukan juga.semasa fullmoon party semalaman saya hanya memakai seluar dalam tampa menutup buah dada saya.orang terlalu ramai.saya sembunyi sedikit dikawasan agak gelap.dan pengunjung yg datang pun sgt sporting.ramai juga yg tidak menutup buah dada mereka waktu itu mungkin dah mabuk serta panas lampu sportlight.itu lah saat paling indah bercuti di phuket bersama teman lelaki saya.

    oleh itu sis,baru saya tahu berpakaian seksi dan suka berbogel juga boleh menyebabkan ketagihan.rakan rakan saya juga ada seperti saya.saya sgt susah nak pakai baju walaupun menutup lengan saya rasa sangat rimas.

  11. @mas

    Salam mas. Menutup tubuh dengan pakaian ni fitrah manusia. Jika saudari menjadikan alasan “rimas” untuk tidak mengenakan baju, mungkin saudari boleh mulakan dengan baju yang nipis atau material kain yang buat saudari berasa selesa.

    Sebenarnya berpakaian seksi atau suka berbogel tidak menyebabkan ketagihan seks. Tetapi mereka yang ketagih seks gemar “show off”, berpakaian seksi, dan berbogel untuk mempamerkan aset mereka. Dalam erti kata lain, mereka gembira sekiranya mereka menjadi tontonan umum. Ini adalah antara ciri-ciri wanita ketagih seks.

    Semoga membantu.

Leave a Reply

error: Harap maaf isi kandungan pada laman web ini dilindungi.