Posisi Seks Kegemaran Wanita

Tahukah anda Posisi Seks kegemaran wanita? Kadangkala sebagai lelaki anda mungkin terlupa yang kaum wanita juga mempunyai posisi-posisi seks kegemaran mereka.

Bertolak ansur ketika memilih posisi seks penting untuk memuaskan hati dan memberikan kenikmatan kepada kedua-dua pihak

Posisi seks kegemaran wanita

Posisi Seks Kegemaran Wanita

Posisi-posisi seks kegemaran wanita ini dipilih kerana posisi-posisi ini mampu membuatkan si wanita merasa lebih nikmat dan mampu mencapai orgasme, jika dilakukan dengan teknik yang betul

 1. Posisi seks Woman on Top
  Posisi seks Woman on top adalah posisi seks kegemaran wanita kerana mereka boleh menguasai keadaan ketika berada pada posisi ini. Ini termasuk menguasai ritma dan intensiti permainan. Posisi Woman on top juga membolehkan wanita memilih sama ada untuk memberikan nikmat yang lebih pada klitoris, atau titik G-Spot.
 2. Posisi Duduk
  Posisi ini memerlukan si wanita duduk di atas kerusi dan pasangannya berdiri. Posisi ini digemari oleh kebanyakkan wanita kerana dirasakan posisi ini amat romantik. Posisi ini juga dikatakan dapat merangsang titik G-Spot.
 3. Posisi Missionary
  Posisi seks klasik ini amat digemari oleh kaum wanita kerana pada posisi ini mereka berada dekat dengan pasangan mereka. Posisi ini juga membolehkan berlaku si wanita bermain mata, mencium, menyentuh dan mengusap pasangan. Walaupun si wanita tidak dapat mengawal permainan pada posisi ini, tetapi posisi ini membolehkan mereka berehat dengan nyaman.
 4. Posisi “CAT”
  Posisi ‘CAT’ atau “Coital Allignment Technique” adalah posisi yang seakan Posisi Missionary. Tetapi pada posisi ini si lelaki meletakkan badannya sedikit ke hadapan sehingga zakar akan menyentuh klitoris terlebih dahulu. Si lelaki akan meluruskan kakinya dan menjadi tugas si wanita untuk menggerakkan pinggul beliau naik dan turun untuk penetrasi. Walaupun posisi ini agak memenatkan si wanita, tetapi rata-rata wanita amat menyukai posisi ini.
 5. Posisi Spoon
  Salah satu posisi seks kegemaran wanita ialah Posisi Spoon. Pada posisi ini si wanita mengiringkan badan, dan si lelaki memeluk si wanita dari belakang. Si lelaki kemudian memasukkan zakar untuk penetrasi. Posisi ini adalah salah satu posisi seks kegemaran wanita kerana posisi ini tidak memenatkan dan mereka menyerahkan sepenuhnya kepada si lelaki. Si lelaki boleh meramas payudara pasangan mereka, atau mengusap klitoris pada posisi seks ini.

Terdapat pelbagai lagi Posisi seks kegemaran wanita. Walaupun posisi-posisi seks yang saya senaraikan di atas adalah antara posisi seks yang amat disenangi oleh wanita, anda dan pasangan tidak seharusnya terikat dengan posisi-posisi seks di atas.

Gunakan kreativiti anda untuk mempelbagaikan posisi seks dan memberikan kelainan dan pengalaman baru kepada aktiviti seks anda berdua. Click To Tweet

Jika anda ketandusan idea dan tidak tahu bagaimana untuk mencuba posisi seks yang baru, anda boleh mendapatkan Ebuku Panduan Kamasutra Bergambar yang mengandungi 102 Posisi Seks bergambar untuk memudahkan anda dan pasangan meningkatkan kenikmatan di dalam hubungan suami isteri.

KLIK DI SINI untuk mengetahui lebih lanjut tentang Posisi-Posisi Seks unik di dalam Panduan Kamasutra Bergambar

KONGSI

WAJIB BACA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *