6 Posisi Seks Melayu yang Mantap

Kalau korang baca Kamasutra, mesti korang dapat banyak idea untuk posisi-posisi hubungan seks yang boleh korang terokai. Tetapi, antara banyak-banyak yang diketahui, terdapat enam yang diminati oleh ramai pasangan .

Salah satu posisi seks

Salah satu

Berikut disenaraikan tersebut.


 1. Dalam , lelaki berada di atas, manakala perempuan berada di bawah. ini adalah yang paling banyak di amalkan kerana sudah lumrah sifat lelaki untuk menjadi ketua atau memimpin. Jadi dalam ini, lelaki mengetuai, dan “in control”. ini juga memudahkan lelaki memasukkan zakar ke dalam kemaluan pasangannya.

 2. Lawan bagi misionari, dalam posisi ini, perempuan berada di atas dan lelaki berada di bawah. Perempuan yang akan memainkan peranan dan dalam ” ini, perempuan dapat mencari yang memberikan mereka kenikmatan yang sempurna.
 3. Mengiring Belakang
  Dalam mengiring ini, lelaki dan perempuan berada dalam keadaan mengiring. Lelaki akan mendatangi dengan memasukkan zakar ke dalam kemaluan perempuan dari belakang. Dalam ini, tangan lelaki bebas untuk bermain dengan buah dada perempuan untuk memberikan kepuasan maksima kepada pasangannya.
 4. Mengiring Berhadapan
  ini sama dengan mengiring belakang, cuma dalam ini, lelaki dan perempuan saling berhadapan. Posisi ini agak sukar jika zakar lelaki agak pendek, dan tidak dapat masuk sepenuhnya ke dalam kemaluan perempuan.
 5. Duduk
  Kebanyakkan lelaki menyukai duduk ini kerana tubuh perempuan akan jelas kelihatan, terutama buah dada mereka. ini juga membolehkan pasangan saling rangkul merangkul dan bercumbu-cumbuan semasa melakukan hubungan seks.
 6. “Doggie”
  doggie adalah yang popular, bukan sahaja di Malaysia, tetapi di serata dunia. Dalam posisi ini, kemaluan perempuan menjadi ketat dan lelaki boleh memasukkan zakar sepenuhnya ke dalam kemaluan perempuan.

Adakah anda mempraktikkan yang dinyatakan di atas? Atau anda mempunyai kegemaran anda dan pasangan anda?

Ingin tahu lebih banyak ? Anda boleh memuat-turun(download) ebook Kamasutra Bergambar versi Bahasa dengan percuma di laman web ini.

Kamasutra Bergambar versi Bahasa Melayu

Penulis membangunkan laman web ini untuk memberikan informasi, tips, dan teknik berkaitan dengan seks secara sihat kepada masyarakat Malaysia khususnya.

8 Comments

 1. Artikel yang best! Keep it up ya! :D

  p/s: rss reader tak berfungsi lah… Baikikan ya, then please mail me ya. :)

  Anyway, blog ni best! :D

 2. Ader banyak stails yang bole kita pikirkan sendiri, tapi kalo man on top tu selalu rasanya.

  Pelbagaikan posisi anda pasti indah pengalaman anda itu

 3. haha nak komen sikit tentang mempekat kan air mani ft membanyak kan….x best lak petua tu..banyak pantang..susah nak di turuti..haha

 4. teknik yang mampu melonglaikan perempuan adlah goyangan mesin jahit sekurang2nya 1 jam, 4 kali slow.. praktiklah kerana kekadang belum stengah jam u pancit. guna minda bukan mata.

 5. selain dr oral seks 6 posisi ni mmg wajib saya dan suami buat..adakalanya sampai 12 posisi…itupun ikut mana yang rasa selesa. bila final saya lebih suka suami pancutkan mani cara doggie.

 6. saya memang syok bila zakar suami ditujah2 pelan kat hujung kelntit perempuan..rasa kenikmatan yang sebenar..tyme oral seks.suami mengigit,men2 klitoris..xthan nak kncg..cmne nak elak..mntak share..saya dan suami kdg2 cube posisi yg duduk..masuk sakit sdap sampai rahim..cubala manfaatkan bg yg susah dpt ank..kami skrg punya 3chya mata tnpa rncg..sebelum berstbuh amalkan baca doa..zakar suami..sedut sampai nmpak suami longlai..insyallh air mani akn pekat sepekatnya..

 7. Kemaluan pasangan keluarkan lendir yg byk bila brsama,berbau hanyir..zakar gatal2.adakah lgkah terbaik penjagaan?mtk share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>