6 Posisi Seks Melayu yang Mantap

Kalau korang baca Kamasutra, mesti korang dapat banyak idea untuk posisi-posisi hubungan seks yang boleh korang terokai. Tetapi, antara banyak-banyak posisi seks yang diketahui, terdapat enam posisi seks yang diminati oleh ramai pasangan Melayu.

Salah satu posisi seks

Salah satu posisi seks

Berikut disenaraikan posisi seks tersebut.

  1. Posisi Seks Missionary
    Dalam posisi seks missionary, lelaki berada di atas, manakala perempuan berada di bawah. Posisi seks ini adalah posisi seks yang paling banyak di amalkan kerana sudah lumrah sifat lelaki untuk menjadi ketua atau memimpin. Jadi dalam posisi seks ini, lelaki mengetuai, dan “in control”. Posisi seks ini juga memudahkan lelaki memasukkan zakar ke dalam kemaluan pasangannya.
  2. Posisi Seks “Woman on top”
    Lawan bagi posisi seks misionari, dalam posisi ini, perempuan berada di atas dan lelaki berada di bawah. Perempuan yang akan memainkan peranan dan dalam posisi seks “Woman on Top” ini, perempuan dapat mencari posisi seks yang memberikan mereka kenikmatan yang sempurna.
  3. Posisi Seks Mengiring Belakang
    Dalam posisi seks mengiring ini, lelaki dan perempuan berada dalam keadaan mengiring. Lelaki akan mendatangi dengan memasukkan zakar ke dalam kemaluan perempuan dari belakang. Dalam posisi seks ini, tangan lelaki bebas untuk bermain dengan buah dada perempuan untuk memberikan kepuasan maksima kepada pasangannya.
  4. Posisi Seks Mengiring Berhadapan
    Posisi seks ini sama dengan posisi seks mengiring belakang, cuma dalam posisi seks ini, lelaki dan perempuan saling berhadapan. Posisi ini agak sukar jika zakar lelaki agak pendek, dan tidak dapat masuk sepenuhnya ke dalam kemaluan perempuan.
  5. Posisi Seks Duduk
    Kebanyakkan lelaki menyukai posisi seks duduk ini kerana tubuh perempuan akan jelas kelihatan, terutama buah dada mereka. Posisi seks ini juga membolehkan pasangan saling rangkul merangkul dan bercumbu-cumbuan semasa melakukan hubungan seks.
  6. Posisi Seks “Doggie”
    Posisi seks doggie adalah posisi seks yang popular, bukan sahaja di Malaysia, tetapi di serata dunia. Dalam posisi ini, kemaluan perempuan menjadi ketat dan lelaki boleh memasukkan zakar sepenuhnya ke dalam kemaluan perempuan.

Adakah anda mempraktikkan posisi seks yang dinyatakan di atas? Atau anda mempunyai posisi seks kegemaran anda dan pasangan anda?

Ingin tahu lebih banyak posisi seks? Anda boleh memuat-turun(download) ebook Kamasutra Bergambar versi Bahasa Melayu dengan percuma di laman web ini.

Kamasutra Bergambar versi Bahasa Melayu

Yuhanis Zakaria

Penulis membangunkan laman web ini untuk memberikan informasi, tips, dan teknik berkaitan dengan seks secara sihat kepada masyarakat Malaysia khususnya.

8 Responses

  1. Rahsia Kamar says:

    Artikel yang best! Keep it up ya! :D

    p/s: rss reader tak berfungsi lah… Baikikan ya, then please mail me ya. :)

    Anyway, blog ni best! :D

  2. Ader banyak stails yang bole kita pikirkan sendiri, tapi kalo man on top tu selalu rasanya.

    Pelbagaikan posisi anda pasti indah pengalaman anda itu

  3. meark_evil says:

    haha nak komen sikit tentang mempekat kan air mani ft membanyak kan….x best lak petua tu..banyak pantang..susah nak di turuti..haha

  4. enddy james says:

    teknik yang mampu melonglaikan perempuan adlah goyangan mesin jahit sekurang2nya 1 jam, 4 kali slow.. praktiklah kerana kekadang belum stengah jam u pancit. guna minda bukan mata.

  5. amyza says:

    selain dr oral seks 6 posisi ni mmg wajib saya dan suami buat..adakalanya sampai 12 posisi…itupun ikut mana yang rasa selesa. bila final saya lebih suka suami pancutkan mani cara doggie.

  6. puteri ryan says:

    saya memang syok bila zakar suami ditujah2 pelan kat hujung kelntit perempuan..rasa kenikmatan yang sebenar..tyme oral seks.suami mengigit,men2 klitoris..xthan nak kncg..cmne nak elak..mntak share..saya dan suami kdg2 cube posisi yg duduk..masuk sakit sdap sampai rahim..cubala manfaatkan bg yg susah dpt ank..kami skrg punya 3chya mata tnpa rncg..sebelum berstbuh amalkan baca doa..zakar suami..sedut sampai nmpak suami longlai..insyallh air mani akn pekat sepekatnya..

  7. Nick says:

    Kemaluan pasangan keluarkan lendir yg byk bila brsama,berbau hanyir..zakar gatal2.adakah lgkah terbaik penjagaan?mtk share.

  1. November 24, 2008

    [...] Baru Posisi yang sama setiap kali melakukan hubungan seks sudah pasti akan membosankan. Cuba lah posisi-posisi hubungan seks baru untuk mencipta variasi dalam hubungan seks. Mana tahu dalam posisi yang baru ni anda dan isteri [...]

Leave a Reply

%d bloggers like this: