5 Teknik Hubungan Seks Tanpa Penetrasi

Ramai yang tidak tahu bahawa istilah hubungan seks bukan sekadar penetrasi tusukan zakar ke dalam vagina atau kemaluan wanita. Terdapat teknik-teknik hubungan seks yang tidak memerlukan penetrasi tetapi dapat memberikan kepuasan seperti penetrasi zakar ke dalam vagina bagi pasangan.

Hubungan Seks Tanpa Penetrasi

Hubungan Seks Tanpa Penetrasi untuk Kelainan

Teknik hubungan seks tanpa penetrasi

Antara teknik-teknik hubungan seks yang dapat memberikan kepuasan tanpa penetrasi ialah

 • Masturbasi Mutual (Mutual Masturbation)
  Pasangan suami isteri saling meransang antara satu samai lain dengan cumbuan, sentuhan dan ciuman terhadap zakar dan vagina dan saling bermasturbasi atau melancap. Kenikmatan dapat dicapai dengan melihat pasangan anda masturbasi atau melancap. Boleh juga lelaki yang memasturbasikan atau melancap kemaluan wanita, dan sebaliknya.
 • Seks Oral (Oral Sex)
  Salah satu teknik hubungan seks yang disukai ramai. Walaupun selalunya seks oral sekadar menjadi pembuka bicara, atau foreplay, seks oral juga boleh dilakukan sehingga pasangan mencapai ejakulasi dan kepuasan. Jika anda nak belajar teknik seks oral sebenar, anda boleh dapatkan Panduan Seni Seks Oral yang diberikan sebagai Bonus Percuma dengan Panduan Seni Ciuman. Klik di sini untuk mempelajari teknik seks oral sebenar.
 • Outercourse
  Kata orang Melayu ringan-ringan. Contohnya pakaian luar dah hilang entah ke mana, tetapi pakaian dalam masih melekat utuh. Pasangan remaja selalunya memilih teknik ini untuk berkasih-kasihan. Elakkan melakukan maksiat yang ditegah Agama.
 • Intermammary Intercourse
  Teknik yang digemari oleh masyarakat Eropah. Zakar akan diletakkan di antara kedua buah dada atau payudara, dan kemudian zakar akan digosokkan dengan buah dada wanita dikepit untuk memberikan geseran dan ransangan kepada zakar lelaki. Selalunya dilakukan sehingga mencapai ejakulasi.
 • Fedoral Intercourse
  Seperti Intermammary Intercourse, cuma kali ini zakar digeselkan dan zakar digosokkan di celah-celah paha perempuan. Tetapi zakar tidak akan ditusukkan kedalam vagina atau kemaluan wanita.

Itu lah teknik-teknik hubungan seks yang boleh anda cuba bersama pasangan anda tanpa perlu melakukan penetrasi. Cuba la sekali-sekala.

Kadang-kadang benda yang baru boleh mencetuskan keintiman yang dahulu.

NAK BELAJAR TEKNIK KAMASUTRA MELAYU?

102 posisi seks unik

Komen 1

 1. bb_yamashita Dec 12, 2008
 2. Tiara Feb 13, 2009

Leave a Reply